Cia. Passabarret

Cia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls (Tarragona), amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Així va sorgir el seu primer espectacle Qui té la pela?, que s'estrena a la XIII Marató de l'Espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona (maig de 1996), fet que va permetre que el grup es donés a conèixer al gran públic.

El primer espectacle amb el qual han girat a nivell nacional és el show itinerant i musical Tandarica Orkestar (2004), que els ha portat als més destacats festivals de teatre de carrer d'Espanya, actuant fins i tot a Mònaco, França, Holanda, Jordània, Cuba o Colòmbia, i al costat d'alguns dels més importants noms de la música balcànica, com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

Al llarg delas anys, han treballat amb artistes de rellevància com Peter Ercolano, Monti, Pepa Plana o El Capitán Maravilla, encara que destaca la influència de destacats pallassos com Chacovachi o Jango Edwards, amb qui han col.laborat estretament. Concretament, al costat de Jango Edwards, el 2010 van estrenar a Fira Tàrrega l'espectacle Big Boss & Tandarica Circus, en el qual el clown americà exercia de mestre de cerimònies.

Al 2014 van iniciar la seva primera gira amb carpa pròpia per Catalunya, Tandarica Circus Experience, sent el segon circ català en ruta en tot l’any. També al 2014 van començar a treballar per Pallassos Sense Fronteres, amb qui van fer la seva primera expedició.

Cia. Passabarret realitza anualment una centenar d'actuacions amb les seves diferents propostes. L'octubre de 2012 va obrir el seu propi centre de creació i producció d'espectacles anomenat La Circoteca, a més de la seva escola de circ. La Circoteca va ser premiada amb el Premi de Circ Zirkòlika 2015, en la categoría de millor iniciativa per la projecció de circ de Catalunya.

El 2018 estrenen Josafat, un espectacle de circ de sala basat en la novel·la modernista de Prudenci Bertrana i dirigit per Adrián Schvarzstein. Aquest espectacle ha estat premiat amb el Gran Premi BBVA Zirkòlia dels Premis de Circ de Catalunya, com a millor espectacle de l'any, estant també nominat a millor espectacle de sala i a millor número de circ.

El 2019 la companyia s'incorpora a la gira 'Vekante' del Circ Teatre Rosa Raluy com a pallassos titulars, sent la seva primera experiència en el circ clàssic itinerant.

Actualment, Cia. Passabarret està integrada per Dèlia Batet (fundadora) i David Sancho, treballant eventualment amb altres artistes com a integrants de la companyia per determinats projectes i espectacles.

 • DISCIPLINES

  Teles, Malabarisme, Pallasso,

 • Espectacles en exhibició

 • Espectacles en creació

  > “S'tem Pallassos”
 • Altres activitats professionals

  Esdeveniments

 • Integrants

  Dèlia Batet

  David Sancho