Maria Villate

Artista de circ, investigadora de la forma i el moviment.

Nascuda a Bilbao el 30 d'Abril de 1976, resideix a Barcelona des de 2002. De formació universitària, decideix abandonar la seva incipient carrera de màrqueting moguda pels impulsos del seu propi cos, per la necessitat d'aquest d'expressar-se,

Coneix el circ a través dels malabars i li meravellen la seva màgia i la seva forma de vida. Es forma en contorsió i equilibris a l'Escola de Circ Rogelio Rivel amb Vicente Espinosa i posteriorment amb mestres com Claude Victòria i Pascal Angelier. (França).

Paral·lelament a les tècniques circenses, desenvolupa un especial interès per la dansa contemporània i l'expressió corporal del moviment, trobant en tots dos el complement perfecte per a investigar i desenvolupar un llenguatge corporal propi. Gustavo Lesgart, Dominik Borucki, David Espinosa, Anne Morin o Teresa García Valenzuela, entre d'altres, l'han instruït en release/fly low i improvisació..

Ha participat en diferents projectes artístics i companyies actuant en festivals d'Espanya, França, Polònia, Argentina i Mèxic. Actualment treballa a la cia. Maria Villate realitzant produccions pròpies, com "Mutacions d'una antiga secretària" (Festival Escena Poblenou 2013) o "Into the shadows" (premi jurat GOP càsting show Hannover 2014).

En 2014 al costat d'altres artistes va fundar la companyia Tierra i creen el seu espectacle "FIRA" (Fenòmens inversemblants rescatats del anonimat", producció per al 19è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9barris) dirigida per Jordi Aspa (Escarlata Circus).

 

  • DISCIPLINES

    Contorsionisme, Verticalisme, Altres especialitats, Dansa,

  • Espectacles en exhibició

    > “Into the shadows”
  • Espectacles en creació

  • Integrants

    Maria Villate