Cia Capicua

La Cia Capicua d'origen català – aragonès, neix a Barcelona el 2009 amb l'interès de treballar tècniques circenses amb un llenguatge teatral. Combinant acrobàcies aèries, amb recursos escènics i coreogràfics teatrals.

Constituïda per Iris Mur, Yolanda i Rebeca Gutiérrez. El 2009 estrena el seu primer espectacle «Cabaret» amb el que guanya el premi al millor espectacle de carrer a les Festes del Pilar 2009 de Saragossa i el premi del públic en el V trobada de teatre de carrer i arts circenses d'Àvila 2011. Al desembre de 2012, a Companyia rep el premi a la trajectòria a la gala de Premis Creacions al Circ Aragonès.

L'espectacle «Cabaret» és dirigit per Oscar Valsecchi. Degut a la bona entesa i reconeixement mutu del treballa realitzat amb l'Oscar, surgeix la il·lusió de crear un nou espectacle en conjunt. És així que Oscar entra a la companyia com a actor que junt amb Rebeca i Yolanda comencen a crear l'embrió d'un nou espectacle «Entredos», on conviden també a incorporar-se en la creació i posada en escena a Sira Bover. És de la fusió entre tres noies especialitzades en tècniques aèries i ell en teatre gestual i mim, que nèix finalment «Entredos». Espectacle que actualment porta a la companyia en gira i que ha estat guanyador del premi del públic al millor espectacle de teatre a la fira internacional de teatre i dansa d'Osca 2013, nominat a la millor posada en escèna per Cirkolica ,premi del jurat al millor espectacle del festival off de carrer de les festes del pilar de Saragossa 2014, i espectacle recomenat per la comissió de teatre i circ de la xarxa nacional de teatres 2015”

El 2017 emprén una nova creació, Koselig, on incorporen noves técniques aéries (corda doble, trapei fix giratori i mástil) i sumen fins a cinc els artistes a léscenari. El seu segell identificatiu seguirá sent la barreja de circ i teatre gestual.

 

 • DISCIPLINES

  Acrobàcia aèria, Cèrcol aeri, Corda llisa, Teles, Trapezi doble, Trapezi fix, Perxa xinesa, Canvi ràpid, Mim, Teatre,

 • Espectacles en exhibició

  > “Entredos”
  > “KOSELIG”
 • Espectacles en creació

 • Direcció artística

  Oscar Valsecchi

 • Altres activitats professionals

  Formació

 • Integrants

  Yolanda Gutierrez Encuentra

  Rebeca Gutierrez Encuentra

  Oscar Vallsecchi

  Sira Bover Egea

  Miguel Garcia Garcia

  Misa Oliva